0

کتاب ایناگرام علمی ترین روش خودشناسی از دکتر کوروش معدلی

کتاب ایناگرام علمی ترین روش خودشناسی از دکتر کوروش معدلی

در این مقاله قصد داریم به معرفی کتاب ایناگرام علمی ترین روش خودشناسی با نویسندگی اقای دکتر کوروش معدلی از انتشارات : حمیم بپردازیم.

 در ادامه بخش هایی از کتاب ایناگرام علمی ترین روش خودشناسی از دکتر کوروش معدلی  درباره ی ایناگرام و علم nlp  را با هم مطالعه می کنیم.

در آغاز سال های ۸۰ -۸۱ که از فرانسه به ایران بازگشتم، برای اولین باری درباره ی ایناگرام با مجلات گوناگون در ایران گفت و گو داشتم و هر بار که از اروپا به ایران سفر می کردم، دوره های آموزشی ایناگرام را در سازمان ها، آموزشگاهها و ارگان های مختلف برگزار می کردم؛ همین امر باعث شد، در این سالها تا به امروز این دانش به دست شاگردانم در گوشه و کنار ایران گسترش پیدا کند و هواداران و شیفتگان بیشتری در راستای یادگیری ایناگرام تلاش و گرایش پیدا کنند.

بسیار سرفراز هستم که این دانش در خواستگاه اولیه ی خود به دست بنده و شاگردانم رو به گسترش است. بی گمان تأکید من برای علاقه مندان به یادگیری ایناگرام و علم nlp بر این است که نمی توانند به سادگی با به کار گیری کتاب به صورت کامل و ژرف دربارهی هیچ کدام از این دانشها آشنایی کامل پیدا کنند و گفتارها را موشکافانه دریافت کنند. برای یادگیری و دریافت ژرف مطلب دربارهی تیپهای شخصیتی مردم با خودشناسی و شناخت درست تر آن می بایست افزون بر خواندن کتابهای سودمند و تأییدشده در این زمینه حتما در کلاسهای عملی این رشته که……….

 

ارتباط ایناگرام و NLP

بسیاری از دوستانی که با دانش nlp  آشنایی دارند، دربارهی تفاوت بین ایناگرام و دانش nlp پرسش هایی دارند که باید گفت: NLP یک دانش بسیار دل نشین و با ارزش است که در تاریخ رفتار شناسی انسان بی سابقه می باشد و هر روز گسترش می یابد.

دانش nlp  مجموعه ای از ابزارها است که ما می توانیم از آن برای ارتباطات و رسیدن به اهداف همچنین رفع اختلالات رفتاری کمک بگیریم و با به کارگیری این اابزارها می توانیم گام های کارسازی را در برقراری ارتباط و رسیدن به اهداف خود برداریم. همچنین در زمینه ی هدف سازی، رفع موانع رسیدن به هدف، حل بسیاری از مسائل رفتاری و تبدیل حال بد به حال خوب مورداستفاده قرار می گیرد و یک شیوه ی بسیار مهم در زمینه ی مدیریت فکر و رفتار است.

اگر بخواهیم شگردهای دانش nlp را به صورت عامیانه تر تعریف کنیم، می توانیم آنرا ابزار یا آچارهایی معرفی کنیم که به ما توانائی هر گونه تغییراتی را در رفتار و عملکرد انسان می دهد

حال آن که ایناگرام به ما این توانائی را میدهد که سرشت افراد را شناسایی کنیم و بدانیم که چه شخصیتی دارند. برای نمونه اگر انسان را مانند یک ماشین تصور کنیم که نیاز به تعمیرات دارد، در آن دانش nlp  با در اختیار گذاردن ابزار لازم، هرگونه تعمیراتی را روی این ماشین امکان پذیر می کند؛ اما ایناگرام به ما می گوید که با چه ماشینی در ارتباط هستیم و این ماشین از چه سازه و ساز و کاری برخوردار است و در اصطلاح  عامیانه این ماشین ” پژو یا بنز” است؛ در واقع ارتباط با هر ماشین منحصر به خودش می باشد.

درباره ی این که ایناگرام چگونه به عنوان یکی از رشته های خودشناسی و انسان شناسی به کار رفته است، باید برگردیم به علم تیپ شناسی یا در واقع علم بیولوژی یا گونه شناسی که ریشه در ۴۰۰ سال پیش تر از میلاد مسیح دارد، یعنی در زمان یونان باستان که انسان ها را از نظر طبع آنها به دسته های مختلف تقسیم می کردند؛ اما در سال های اخیر روان شناس بزرگ کارل گوستاو یونگ، انسان ها را از نظر شخصیتی تقسیم بندی کرد و پایه و بنیاد تقسیم بندی او به درون گرائی یا برون گرانی بودن افراد بستگی داشت.

هرچند که بعدها، يونگ از اسطوره های یونان باستان برای معرفی تیپ های شخصیتی استفاده کرد و هر اسطوره را معرف یک سری رفتار اعلام کرد که تعداد آن ها ۱۲ عدد بود و بر این اساس فرم شخصیت شناسی ۱۲ گانه ی یونگ شکل گرفت؛ تا در نهایت در سالهای ۱۹۷۰ میلادی یک روانشناس امریکایی به نام تابیی کاهلر تیپ های شخصیتی را در قالب مبحث پروسس کام و با ۶ تیپ شخصیتی معرفی کرد.

اما چه در پروسس کام و چه در شخصیت شناسی یونگ میتوانید پی ببرید که منبع همان ۹ تیپ شخصیتی اناگرام است که یونگ از درون همین ۹ تیپ سه تیپ دیگر را اضافه کرده و کاهلر از درون همین ۹ تیپ سه تیپ را یکسان دانسته و به عدد شش رسیده این در حالیست که در کل، گورجیف و اناگرام برای همین عدد ۹ نیز فلسفه قابل تاملی داشته است.

در این گونه تقسیم بندی افزون بر این که افراد را به گزینه های بسیار محدود تقسیم می کند، برچسب هایی نیز همچون برون گرا یا درون گرا بودن به افراد زده می شود در حالی که در ایناگرام روی فرد هیچ ایرادی گذاشته یا برچسبی زده نمی شود؛