0

نگرش NLP و توصیه های این علم برای داشتن زندگی سالم و لذت بخش

نگرش NLP و توصیه های این علم برای داشتن زندگی سالم و لذت بخش

در مقاله نگرش NLP و توصیه های این علم برای داشتن زندگی سالم و لذت بخش

  • قبول مسئولیت در قبال احساسات خود
  • نتیجه گیری های منطقی
  • افزودن بر سلامتی روان
  • علاقه مند باقی ماندن

همان طور که  بارها و در مقالات مختلف مطرح کردیم نگرش شما در قبال خودتان، دیگران و جهان روی توانایی شما در مقابله با حوادث منفی زندگی تاثیر می گذارد. حتی در شرایط غیر عادی و دشوار ، فلسفه های  وجودی شما روی تجربه ی کلی ما از زندگی تاثیر می گذارد. کسانی که از فلسفه های منطقی پیروی می کند با احتمال کمتری با اختلالات احساس مانند افسردگی و اضطراب روبه رو می شوند، و به سهولت بیشتری می تواند مسائل خود را حل نمایند در این مقاله نگرش NLP و توصیه های این علم برای داشتن زندگی سالم و لذت بخش به 10 نگرش مفید و جالب برای سلامتی روانی شما اشاره کرده ایم، مطالب را بخوانید و به انها بیندشید و بعد آنها را روی خود امتحان کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ان ال پی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

قبول مسئولیت احساسی و عاطفی:  هر طور فکر کنید احساس می کنید

اتفاقات ناخوشیند و ناگوار مانند جدا شدن از همسر، از دست دادن شغل یا تصادف کردن با اتومبیل ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، ممکن است به شکل منطقی با این حوادت رابطه ی منفی داشته باشید. تجربه کردن اندوه شدید یا ناراحتی در معرض این بدبیاری ها کاملا قابل درک است.

در مواردی حوادت ناخوشایند بی آنکه تقصیری داشته باشید برای شما اتفاق می افتد، در مواردی هم ممکن است مسئولیت مشخصی داشته باشد. ما توصیه نمی کنیم که خودتان را به خاطر هر حادثه ی ناخوشایندی که برایتان اتفاق می افتد سرزنش کنید. اما بهتر است هر موقعیت را ارزیابی کنید تا بدانید آیا مسئولیتی در قبال آن دارید و بعد در این خصوص تصمیم گیری نمایید.

حتی اگر شخصا مسئول یک حادثه ی منفی نباشید هنوز می توانید مسئولیتی در قبال پاسخ های رفتاری برای حادثه بر عهده بگیرید ک الی که مسئولیتی در قبال حوادث و رویکردها بر عهده نمی گیرند در واقع تسليم حوادث می شوند و اذعان می کنند که کاری از آنها ساخته نیست.

وقتی مسئولیتی در قبال احساسات و اعمال و رفتار خود در نظر می گیرید بهتر می توانید راه حل های خلاق پیدا کنید و باورتان در توانایی برخورد با مشکل پیش آمده افزایش می یابد.

وقتی حاد ثه ی خوشایندی اتفاق می افتد باز هم می تواند نقش و سهم خود را در بروز این حادثه مشخص نمایید، و بعد به خود اعتماد بدهید که در ایجاد این حادثه نقش داشته اید.

انعطاف پذیر باشید

نکته بعدی از این 10 نگرش NLP می گوید وقتی با عبارت «باید» درباره ی خودتان و دیگران می اندیشید، انعطاف پذیری خود در قبول واقعيتها را محدود می کنید. توانایی انسان در تطبیق دادن خود به شکلی خلاق با آنچه اتفاق افتاده است به موقعیت های مشخص کمک می کند. اما توجه داشته باشید که انسان ها گاه اشتباه می کنند.

دنیا هم مکان کامل و صد در صد بی عیب و نقصی نیست. اگر اصرار داشته باشید که دنیا باید این گونه باشد، ممکن است شما را ناراحت کند و برایتان افسردگی و اضطراب به همراه آورد.

حتی اگر بهتر باشد و با شما ترجیح بدهید که حوادث به شکل دیگری رقم بخورند باز هم بایدی در کار نیست که این گونه که شما می خواهید باشد.

هیپنوتیزم اریکسونی چیست؟

ارزش قائل شدن برای وجود خود

می توانید فردیت خود را به روش های مختلف بیان کنید. به عنوان نمونهمی توان به طرز لباس پوشیدن، انتخاب موسیقی مورد علاقه، عقاید و نطرات سیاسی و یا انتخاب شغل و حرفه اشاره نمود.با این حال ممکن است در بیان فردیت خود با اشکال رو به رو باشید.

علتش این است که ممکن است نگران واکنش دیگران باشید.کسانی که بتوانند فردیت خود را محترمانه ابراز کنندبه رضایت خاطر می رسند.وقتی ببینید که شما یک فرد هستیدو حق داردی آن طور که دوست دارید زندگی کنید،و دیگران هم همین حق را دارند، بر شادی و خوشبختی خود اضافه می کنید.

  انسان به عنوان یک حیوان اجتماعی دوست دارد عضو یک ساختار گروهی یا اجتماعی باشد. انسان اگر بتواند با دیگران رابطه و تبادل معنی دار داشته باشد شادتر می شود. اما باید توجه داشته باشد که شما هم می توانید با دیگران در ارتباط باشید و هم پایبند ارزش های خود باقی بمانید.

قبول کنید که زندگی ممکن است غیر منصفانه باشد

گاه زندگی خیلی ساده غیر منصفانه است، گاه اشخاص با شما برخورد غیرمنصفانه دارند و شما هر  کاری که بکنید به تعادل نمی رسید. گاه اتفاقات بد برای بهترین اشخاص روی می دهد. زندگی غیراز اینکه غیرمنصفانه است، قابل پیش بینی هم نیست، و در بسیاری از مواقع نامطمئن است.

چه می توانید بکنید؟ می توانید ناله و غر و لند کنید، می توانید به احساسی از یأس و فلاکت برسید، و یا اگر نخواستید می توانید شرایط را بپذیرید و به زندگی خود ادامه بدهید. هر قدر اصرار داشته است که زندگی باید منصفانه باشد، این موضوع اتفاق نمی افتد.

زندگی برای همه در مواقعی غیر منصفانه است، اما ممکن است به آن حدی که فکر می کنید هم نومیدانه نباشد. شما می توانید نقش خود را تا حدی که می توانید منصفانه بازی کنید. اما اگر قبول کنید که بی انصافی وجود دارد، وقتی بی انصافی صورت خارجی پیدا می کند کمتر عصبی می شوید و کمتر کنترل خود را از دست می دهید.

بدانید که تأیید و تصدیق دیگران ضروری نیست

دریافت تأیید از کسی که برای ما مهم است چیز بدی نیست. وقتی رئیسمان یا دوستمان ما را تشویق و تحسین می کند احساس خوبی پیدا می کنیم، اما اگر احساس کنید به این تشویق و تحسین  نیاز دارید چیز خوبی نیست. متاسفانه بسیاری از اشخاص گمان می کنند به اندازه ای که دیگران تصور می کنند خوب هستند، اینها نمی توانند احساس خوبی در قبال خود داشته باشند ،زیرا پیوسته به تایید دیگران نیازمند هستند.

خود را بدون توجه به نظری که دیگران در قبال شما دارند قبول کنید. البته بخواهید و ترجیح بدهید که دیگران شما را تصدیق کنند. اما فکر نکنید که به این تایید محتاج هستید. تعریف و تایید تان را به حساب یک پاداش بگذارید نه چیزی که حتما و صد درصد باید آن را دریافت کنید

اگر بر این باور باشید که به تایید و تصدیق نیاز دارید و این جزء خواسته ها و امیال شما نیست، ممکن است بار احساسی فراوانی را متحمل شوید. ممکن است نگران شوید که آیا مورد تأیید قرار خواهید گرفت یا قرار نخواهید گرفت. در این شرایط اگر مورد تأیید هم قرار بگیرید ممکن است بترسید که روزی آن را از دست بدهید. اگر بر این باور باشید که حتما باید مورد تأیید قرار بگیرید، ممکن است اگر این اتفاق نیفتد دچار اضطراب و افسردگی شوید.

شما نمی توانید همه ی مردم را در همه ی مواقع راضی کنید و اگر بخواهید این کار را نکنید باید رفتاری انفعالی اختیار کنید. اگر قبول کنید که با تایید نشدن از ناحیه ی دیگران پایان جهان فرا نمی رسد، از میران تشویق و نگرانی شما کاسته می شود.

دانش آناگرام چیست و چه کاربردهای دارد؟

بدانید که عشق مطلوب است اما ضروری نیست

نکته بعدی از این 10 نگرش NLP می گوید که : بعضی ها می تواند در هر رابطه ای باشند – حتی می تواند در یک رابطه ی ناراحت کننده و بد قرار بگیرند. در هر صورت تنها چیزی که این اشخاص ابدا نمی خواهند این است که در هیچ رابطه ای حضور نداشته باشند. بعضی ها احساس می کنند تنها در صورتی دوست داشتنی هستند که در رابطه ای قرار داشته باشند.

رابطه عاشقانه می تواند بر رضایت خاطر شما از زندگی بیفزاید. اما برای شاد بودن عشق ضرورت ندارد. وقتی این را بپذیرید می توانید بدون اینکه در یک رابطه ی عاشقانه قرار بگیرید، به شادی برسید. اجباری نیست که حتما در رابطه با کسی باشید تا بتوانید از زندگی لذت ببرید. کسانی که قويا ترجیح می دهند با کسی در رابطه باشند اما در ضمن می تواند یک جدایی را هم تحمل کنند. با مشکل زیادی روبه رو می شوند. حسادت می تواند مانع بزرگی بر سر راه رضایت داشتن از رابطه ی زناشویی باشد. حسودها احساس می کند حتما باید همسرشان را حفظ کند

حسودها ممکن است پیوسته دنبال تضمین و تضمین مجدد بگردند تا مطمئن شوند همسرشان آنها را دوست دارد. این گونه اشخاص درگیر در یک رابطه به این نتیجه می رسند که همسرشان به آنها شک و تردید دارد.

اما اگر به جای حتما و باید ترجیح بدهید که در شرایط روابط عاشقانه ی مطلوب قرار بگیرید از شدت مشکلات شما کاسته می شود. این گونه گرفتار دام همسر صددرصد ہی کم و کاست نمی افتید.

تحمل کردن ناراحتی های کوتاه مدت

انسان های سالم و موفق اغلب می توانند ناراحتی های موقتی را تحمل کنند و به دنبال هدفشان پروند. به تعویق انداختن ارضاء فوری با سود بلندمدت اشخاص تمام می شود. این ها اشخاصی هستند که معمولا عذاهای سالم می خورند، مرتب ورزش می کنند، پس انداز می کنند، ایمان دارند و با وفا هستند و به طور مؤثری مطالعه می کنند.

میتوانید بر میزان لذت و شادمانی خود در حال حاضر و در آینده بیفزایید اما برای رسیدن به این مهم ممکن است لازم باشد که امروز درد و رنجی را تحمل کنید. این مسئله ای است که برای دستیابی به بسیاری از موفقیت ها ضرورت دارد. 

توجه به منافع شخصی

باید در بسیاری از مواقع خود را مقدم بر دیگران بدانید. باید منافع و علایق خود را رعایت کنید به علایق و منافع عزیزان و دیگر مردمانی که در این سیاره ی خاکی زندگی می کند.توجه داشته باشید

اما چرا خود را در صف مقدم قرار دهید؟ وقتی به سن و سال مشخصی می رسید لازم است که به نیازهای خود توجه کنید زیرا هیچ کس دیگری این کار را برای شما انجام نمی دهد.بسیاری از مردم دچار این اشتباه می شوند و نیازهای خود را سرکوب می کنند و در نتیجه خسته خشنود یا بیمار می گردند.

البته ممکن است در مواقعی لازم باشد که نیاز دیگران را مقدم بر نیاز خود به حساب آورید. به عنوان مثال، پدر و مادر معمولا رفاه فرزندانشان را مقدم بر رفاه خودشان در نظر می گیرند. اما به هر صورت باید به خواسته ها و نیازهای خود توجه داشته باشید.

اگر احساس می کنید که توجه به خویشتن به نوعی خود خواهی است، دست از این باور بشویید. اما باید در قبال نیاز های خود قبول مسئولیت کنید. وقتی به خواسته های خود رسیدید می توانید ،به خواسته های دیگران هم توجه کنید

خودخواهی با توجه داشتن به خواسته ها و نیازهای خود تفاوت می کند. اشخاص خودخواه به منافع خود توجه دارند اما به منافع دیگران توجه نمی کنند. خودخواهی زمانی مصداق پیدا می کند که با زیان رساندن به دیگران به خواسته های خود برسید.

تکنیک های ان ال پی برای مقابله با فوبیا

توجه به منافع و علائق با حفظ  توجه به ارزش ها

نکته بعدی از این 10 نگرش NLP می گوید که : با توجه مدارک و شواهد فراوان اگر اشخاص علائق خود را پیگیری کنند شادتر و سالم تر می مانند. آیا شما گذشته اید که کار بیرون و کار خانه بر زندگی شما مسلط شوند. آیا شبها برای تجدید انرژی رو به روی تلویزیون می نشینید؟ اگر این طور است آنطور که لازم است سالم نیستید.

یکی از هنرهای به حداکثر رسانیدن خوشحالی و خوشبختی این است که هدف های مبدا دنبال کنید. مثلا بر تحصیلات خود بیفزایید، ورزش کنید. بر مهارت های خود اضافه کنید. روابط خود را با دیگران بهبود بخشید و یا اقدامی کنید که دنیا مکان بهتری برای زندگی کردن باشد، که به عنوان نمونه می توان به انجام دادن کارهای خیر اشاره کرد.

تحمل کردن نامطمئن ها

نکته آخر از این 10 نگرش NLP می گوید که : اشخاص سالم ریسک می کنند و نامطمئن ها را تحمل می نمایند. توجه داشته باشید برای رسیدن به سلامتی باید بهایی بپردارید

با توجه به اینکه نمی دانید زندگی برای شما در آینده چه برنامه ای دارد، باید ریسکهای حساب شده کنید. انجام دادن کارهایی با ۱۰۰ درصد اطمینان به شدت کمیاب است، اما می توانید از شدت اضطراب و نگرانی بی جهت خود بکاهید. شما در دنیایی نامطمئن زندگی می کنید و زندگی کردن با خود نگرانی هایی به همراه می آورد. سعی کنید از زندگی تان لذت ببرید.

در مقاله نگرش NLP و توصیه های این علم برای داشتن زندگی سالم و لذت بخش سعی کردیم تا 10 نگرش مفید و جالب برای سلامتی روانی شما اشاره کرده ایم، مطالب را بخوانید و به انها بیندشید و بعد آنها را روی خود امتحان کنید.

منبع : کتاب رفتار شناختی