0

معرفی کتاب نه چراغ جادوی شخصیت از دکتر منصور کوهستانی

معرفی کتاب نه چراغ جادوی شخصیت

 

در این مقاله برآن شدیم تا به معرفی کتاب نه چراغ جادوی شخصیت با تالیف : دکتر منصور دهستانی از انتشارات : نشر میم بپردازیم.

در ادامه بخش هایی از معرفی کتاب نه چراغ جادوی شخصیت باهم مطالعه می کنیم.

نگران این نباشید که بهتر یا بدتر از دیگران باشید، بکوشید بهترین خودتان باشید.          کارل یونگ

اگر به دنبال کتابی خودآموز برای خودشناسی و تحلیل عمقی شخصیت با روش انیاگرام هستید، خواندن این کتاب را به شما توصیه می کنم. روش خودشناسی انیاگرام بر این اصل استوار است که با تولد هر یک از ما، نه چراغ جادوی درونی افروخته میشود که یکی از آنها فروزان تر و گرمابخش تر از چراغهای دیگر شخصیت است. شخصیت هر یک از ما هم بر اساس تئوری انیاگرام ترکیبی از تابش نه چراغ جادوی درونی است.

وجود هر انسان کیفیتی است غیرخطی و پدیدار شونده، زمانی که با پدیده های غیرخطی در این عالم رو به رو هستیم، تغییرات ناچیز ممکن است سبب تحولات بزرگی شود. خودشناسی و خودتحلیلی به روش انیاگرام راهی است برای شناسایی این چراغ ها و جستجو و بهره گیری از و راه حل کاربردی برای تعالی و بهبود شخصیت. با خواندن این کتاب علاوه بر شناخت عمیق و تحلیلی ویژگی های بارز شخصیتی خود، راه کارهای رشد و بهبود شخصیت خود را می آموزید.

برای اشنایی با شخصیت شناسی نه گانه انیاگرام

ما با شناخت بهتر و کامل شخصیت خود و دیگران، احترام و حمایت بیشتری برای خود و آنها قائل خواهیم شد و  با تشویق و ترغیب رفتارهای به جای خود و دیگران، زمینه ی بروز و ظهور رفتارهای متعادل ، متوازن و متناسب را در روابط انسانی فراهم خواهیم کرد. وقتی به جای داوری یا قضاوت و انتقاد از افراد، با پذیرش تفاوت آنها با خودمان و دیگران، امکان متفاوت بودن انسانها را تجربه کنیم، حضور در فضاهای ارتباطی متفاوت و انگیزه بخش را برای ساختن لحظه هایی شاد و متعادل، در زندگی خود و دیگران فراهم خواهیم کرد.

این کتاب با نیت بازبینی ساختار شخصیت افراد بر اساس الگوی انیاگرام تهیه شده است. تلاش من بر این بوده تا برای فهم و استفاده ی کاربردی تر، مطالب را به شیوهای خودآموز و خود گام آماده کنم. بی شک کاستی هایی نیز در نتیجه ی کار وجود دارد که امیدوارم با ارائه ی نقطه نظرهای پیشنهادی خود این کاستیها در نوبت های بعدی چاپ از میان برداشته شود.

این کتاب را می توان به عنوان راهنمای عملی خودشناسی و خودتحلیلی به کار برد.

کاربردهای دیگر این کتاب این هاست:

  • خودشناسی و خودباوری
  • رشد و به پویی در مسیر زندگی
  • حل مسائل و مشکلات ارتباطی فردی و بین فردی
  • حل مسائل فردی و بین فردی
  • درک تفاوت روش های مدیریت و انطباق با آنها
  • حل اختلافات و مدیریت تعارض

خودشناسی و تحلیل شخصیت

امروزه روشهای مختلفی برای خودشناسی شناخت شخصیت و ویژگی های آن ارائه شده است که هر کدام همانند چراغی روشنی بخش در شناسایی، تحلیل و ارائه ی نقاط قوت و ضعف و ویژگیهای شخصیتی افراد مختلف هستند. مهم ترین روشهای متداول علمی خودشناسی و تحلیل شخصیت عبارتند از:

  • روش DISC: که توسط ویلیام مولتن مارستون و والتر ورنون کلارک در اواخر دهه ی ۱۹۶۰ میلادی ارائه شد، که در آن افراد در به چهار تیپ کلی شخصیتی A، C Bو Dتقسیم بندی می شوند.
  • روش MBTI: که توسط ایزابل بریجز میرزا و مادرش کاترین کوک بریجز در سال ۱۹۱۷ ارائه شد، که در آن افراد به ۱۶ تیپ مختلف شخصیتی تقسیم بندی می شوند .در کتاب آن س وی چهره ها به قلم همین نویسنده، با این روش به شیوهای خودآموز و خود گام آشنا می شوید . در کتاب این سوی چهره ها به قلم همین نویسنده نیز با ماتریس تحلیلی روابط بین فردی در میان تیپ های مختلف ۱۶گانه آشنا می شوید.
  • روش تحلیل های تیمی بل بین: که توسط مردیت بل بین” در سال ۱۹۶۷ ارائه شد و در آن نقش ه ای افراد، در ۷ گروه مختلف ایفای نقش، در تیم مورد تحلیل قرار می گیرد. در کتاب از من تا ما به قلم همین نویسنده، با این روش به شیوهای خوداموز و خود گام آشنا می شوید.
  • روش انیاگرام: که پیشینهی پیدایش آن به ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد به ایران و بین النهرین می رسد و در سال های اخیر توسط اسکار ایخازو توسعه و تکامل یافته است. این کتاب به نیت آموزش و آشنایی خوانندگان با این روش نوشته شده است.

 

وجه تمایز روش انیاگرام نسبت به سایر روش های اشاره شده در بالا این است که در این روش خودشناسی، هر یک از افراد علاوه بر داشتن یک شخصیت اصلی از میان ۹ شخصیت دیگر، تحت تأثیر شخصیت های مجاور و مقابل خود هستند. علاوه بر آن هر