0

تکنیک های ان ال پی برای تغییر شرایط زندگی شخصی و اجتماعی

تکنیک های ان.ال.پی چیست؟

همانطور که که در مقالات قبلی گفتیم ان.ال.پی یا برنامه ریزی عصبی کلامی دانشی است که می توان از آن برای ایجاد تغییرات سریع استفاده کرد. تکنیک های ان ال پی به انسان ها کمک می کند که بتوانند با به کار بردن آنها به صورت سریع و دائمی تغییر کنند.

این تغییرات هر تغییری می تواند باشد. مثلا تغییر احساسات بد، فراموشی خاطرات تلخ، ترک سیگار، ترک اعتیاد، ترک عادت های بد، درمان ترس ها و فوبیاها، درمان اضطراب و استرس، درمان افسردگی و هرنوع تغییری که انسان می تواند در شرایط خود ایجاد کند.

شاید پیش خود فکر کنید که مگر می شود با تکنیک های ان.ال.پی تغییراتی به این گستردگی در ذهن ایجاد کرد. در جواب لازم است بگوییم که ذهن ناخودآگاه انسان بسیار قدرتمند است و مانند کامپیوتر قابل برنامه ریزی است.به همین دلیل است که پدیدآورندگان دانش nlp اسم نام این دانش را برنامه ریزی عصبی کلامی گذاشتند.

شناسایی الگوهای مخرب ذهن

ذهن ناخودآگاه انسان قدرت بسیار زیادی در یادگیری دارد و از همان بدو تولد با الگوبرداری از رفتارهای پدر و مادر راه رفتن، صحبت کردن و حتی احساسات آنها را می آموزد. ذهن ناخودآگاه انسان با الگوبرداری می آموزد و علاوه بر این خصوصیت توانایی یادگیری سریع را دارد.

به همین دلیل است که گاهی اوقات ذهن انسان با یادگیری موارد نادرست برای او دردسر درست می کند.

یادگیری سریع و با الگو توسط ذهن ناخودآگاه

فرض کنید در شبی تاریک از یک کوچه خلوتی در حال عبور هستید. شاید غرق در تفکرات خود باشید. در این زمان شاید در حال راه رفتن و عبور از این کوچه باشید ولی در عالم خیال به موارد دیگری فکر می کنید.

در این لحظه گربه ای از روی دیوار خانه ای پایین پریده و با صدای جیغ و حشتناکی از کنار شما عبور می کند. شما یک دفعه به خودتان می آیید و با صحنه وحشتناک همراه با صدای جیغ گربه روبرو می شوید.

در این زمان ترس همه وجود شما را فر می گیرد. فرار گربه و صدای وحشتناک آن باعث  می شود که بترسید. آن شب می گذرد. شاید بار دیگر گذرتان به کوچه تاریک و خلوت دیگری بیافتد. در این لحظه احساس می کنید که دیگر نمی توانید از این کوچه عبور کنید. وقتی که پایتان به کوچه تاریک می افتد ترس کل وجودتان را فرا می گیرد.

شما در آن زمان که گربه را دیدید و صدای آن را شنیدید برنامه ریزی شده اید که بترسید. به این نوع ترس که به یکباره سراغ شما می آید فوبیا یا ترس های بیمارگونه می گویند.

در این مثال ذهن انسان با الگو و سریع ترسیدن را یاد گرفت. تکنیک های ان ال پی هم به گونه ای طراحی شده اند که با الگو و تکرار و سرعت همراه هستند. ذهن ناخوآگاه بارز دیگری هم دارد. ذهن انسان با تکرار یک رفتار و یا احساس می تواند یادگیری های خود را قوی تر کند.

 

تکرار رفتار باعث تقویت آن رفتار می شود

کودکی را فرض کنید که برای بار اول سوار دوچرخه می شود. به نظر شما آیا او می تواند بلافاصله پس از سوار شدن به دوچرخه آن براند و کنترل کند؟ شاید به یاد زمانی بیافتید که خودتان برای اولین بار سوار دوچرخه شده بودید.

شما نمی توانستید همزمان فرمان دوچرخه را کنترل کنید و تعادل خود را حفظ کنید و پدال بزنید. این سه کار برای دوچرخه سواری امری لازم و عادی است. ولی شما همان بار اول نمی توانستید این سه کار را با هم انجام دهید.

شاید چندین بار تعادل خود را از دست دادید و پس از تمرین و تکرار و زمین خوردن های زیاد در نهایت دوچرخه سواری را آموخته اید. آیا اگر تمرین و تکرار نداشتید الآن می توانستید دوچرخه سواری کنید؟ دوچرخه سواری، رانندگی اتومبیل، راه رفتن، حرف زدن، دویدن و هر نوع رفتاری که به صورت عادت در آمده اند با تمرین و تکرار آموخته شده اند.

ریجارد بندلر و جان گریندر با استفاده از این خصوصیات و قدرت ذهن ناخودآگاه ، تکنیک های ان ال پی را پایه گذاری کردند. برای حل مسائل مختلف  تکنیک های ان ال پی می توانند به کار بیایند. اجرای تکنیک های ان ال پی همراه با سرعت و تکرار هستند.

به همین دلیل است که می گوییم تکنیک های ان ال پی را با سرعت انجام دهید. اگر تکنیک های ان ال پی را سریع انجام ندهید ذهنتان نمی تواند الگویی پیدا کند و رفتار جدیدی را برگزیند و آن را جایگزین رفتار قبلی کند.

ذهن ناخودگاه سریع یاد می گیرد

شاید اگر خصوصیات سرعت در یادگیری و الگوبرداری ذهن نبود ما نمی توانستیم از پدر و مادرمان الگوبرداری کنیم و راه رفتن و حرف زدن را یاد بگیریم. شاید الآن رانندگی کردن برای ما دشوار بود. یادگیری های ذهن ما سریع و گاهی وقتها عانی می باشد.

مثلا در داستان کوچه تاریک عامل سرعت در یادگیری ذهن باعث شد که فوبیا و ترس های بیمارگونه را یادبگیریم. این سرعت عملکرد ذهن در یادگیری است که گاهی اوقات باعث ایجاد دردسر می شود.تکنیک های ان ال پی را باید سریع انجام دهیم.

هرگونه رفتاری که با سرعت و الگو روی ذهن تأثیر بگذارد می تواند به نوعی رفتار اتوماتیک و خودکار تبدیل شود. مثلا ناخن جویدن نوعی رفتار است که در بیشتر افراد جامعه دیده می شود. ناخن جویدن با الگویی همراه است که برای درمان آن می توان از همان نوع الگو استفاده کرد.

در این مقاله در مورد چند مسأله که باعث می شوند انسان به دردسر بیافتد صحبت می کنیم و راهکار و  تکنیک های ان ال پی را که منجر به حل این مسائل می شوند را توضیح می دهیم. یکی از این تکنیک های ان ال پی ، تکنیک ترک عادت هاست.

تکنیک های ان ال پی همگی از افرادی که قبلا مشکل داشتند و مشکلشان حل شده است الگوبرداری شده اند.

برای اطلاعات بیشتر درباره ان ال پی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

هر انسانی با به کار بردن این تکنیک ها می تواند به حل مشکل بپردازد، فقط کافی است که این تکنیک ها را به صورت درست و سریع انجام دهد.

باز هم تأکید می کنیم که تکنیک های ان ال پی را باید سریع و با الگوی خاصی انجام دهید، وگرنه به نتایج اثرگذار نخواهید رسید. اگر می بینید که فردی می گوید که با انجام تکنیک های ان ال پی به نتیجه نرسیده است مطمئن باشید که او این تکنیک ها را به درستی و با سرعت انجام نداده است. رمز رسیدن به نتیجه با تکنیک های ان ال پی سرعت عمل در انجام آنهاست.

در ادامه نحوه اجرای دو تکنیک مهم از تکنیک های ان ال پی را با شما به اشتراک می گذاریم. امیدواریم بتوانید این تکنیک ها را به درستی و سریع انجام دهید و تغییرات دلخواه را در خود ایجاد کنید.

تکنیک حذف افکار بد

۱- دقت کنید و به یاد بیاورید که چه افکار بدی از ذهنتان می گذرد و چه چیزهایی به خودتان می گویید که در شما احساسات بدی ایجاد می کند؟

۲- شاید با خودتان با لحن بد حرف می زنید، هرگاه این کار را می کنید به خودتان بگویید ساکت باش و چیزی نگو

۳- هر وقت که به شکل منفی و بد با خودتان صحبت کنید، از این جملات استفاده کنید.

۴- با خودتان با مهربانی صحبت کنید و از خودتان به خوبی تعریف کنید.

۵- وقتی که با خودمان صحبت می کنیم تصاویر ذهنی آن گفتگوها در ذهنمان ساخته می شوند اگر می خواهید که تأثیر گفتگوهای بد درونی را در ذهنتان کم کنید، باید کیفیت های فرعی این تصاویر ذهنی را تغییر دهید.

گاهی اوقات لازم است که کل تصاویر ذهنی را تغییر دهید و آنها را با تصایر ذهنی که به شما احساس خوبی می دهد جایگزین کنید. در زمان هایی هم لازم است که خودتان را جا به جا کنید و مکان خود را تغییر دهید. وقتی که این کار را انجام می دهید، احساس بهتری پیدا می کنید. انسانی که احساس خوبی داشته باشد، می تواند تصمیمات بهتری بگیرد.

تکنیک تغییر حالات بد (یکی از تکنیک های ان ال پی)

۱- وقتی که در حالت بدی قرار دارید سه چیز اتفاق می افتد

الف – تصاویری می بینید که در شما احساس بدی ایجاد می کند

ب- با خودتان به روش بدی صحبت می کنید

ج- احساس بدی دارید

به تصاویر، صداها و احساسات درون سرتان دقت کنید.

۲- در مورد آن چیزی که می خواهید انجام دهید، فکر کنید و مواردی را که برای شما مفید هستند را پیدا کنید.

۳- تصاویر منفی را حرکت دهید و از خودتان دور کنید و آنها را با تصاویر مثبتی که احساس خوبی به شما می دهند جایگزین کنید.

۴- برای صداهای منفی دورن سرتان که باعث ایجاد احساس بد در شما می شود از جملات ساکت باش و حرف نزن استفاده کنید. به جای آن کلمات از کلمات تأکیدی مثبت استفاده کنید

۵- به احساس بدی که دارید توجه کنید و ببینید این احساس به کدام جهت می چرخد؟ جهت چرخش احساس بد را تغییر دهید و به سمت عکس بچرخانید و سرعت چرخش به سمت عکس آن جهت را زیاد کنید.

۶- فیزیولوژی جسم خود را تغییر دهید. زمانی که احساس خوبی دارید با بازدم محکمی تصویر بد را کنار بزنید.

این تکنیک برای تغییر حالات بد به کار می آید و شما می توانید با انجام این تکنیک حالتان را از بد به خوب تغییر دهید

تکنیک های ان.ال.پی کاربردی و مفید هستند و شما با اطمینان از درستی انجام آن ها می توانید امیدوار باشیدکه تغییرات مفیدی را در خود ایجاد کنید. در آخر تکنیکی را می گوییم که می توانید با استفاده از آن خاطرات بدتان را تغییر دهید.

تکنیک تغییر خاطرات بد

۱- به خاطره ای فکر کنید که دیگر نمی خواهید به آن بازگردید

۲- به کیفیت های فرعی آن خاطره توجه کنید. اندازه تصاویر ذهنی مربوط به آن خاطره را کوچک کرده و دور آن را قاب بگیرید.

۳- به آخر آن خاطره جهش کنید و چهارچوب آن را منجمد کنید و کل تصویر را با دانه های سفید بپوشانید و آن را سفید کنید.

۴- این کار را سه بار انجام دهید.

۵- خودتان را در آخر فیلم ببینید و فیلم خاطره را از آخر به اول ببینید. ببینید که علائم و صداها به سمت عقب می روند و احساسات را در بدنتان در جهت مخالف بچرخانید

۶- هر چقدر بیشتر سعی کنید به خاطرات بد فکر کنید و هر چقدر این کار را بیشتر انجام دهید یادآوری این خاطره برایتان سخت تر می شود.

برای اینکه بتوانید خاطرات بد را تغییر دهید، سعی و تلاش لازم است. چون شاید چندین سال است که شما این خاطرات بد را مرور می کنید و مرور باعث می شود که به دیدن آن خاطرات عادت کنید. پس تکرار و تمرین باعث کم رنگ شدن خاطرات بد شده و احساس شما کم کم تغییر خواهد کرد.

منابع :

کتاب ان ال پی در 21 روز

کتاب ان ال پی در 5 دقیقه